Her kan du læse interessante links om alt fra ny viden fra videnskaberne til alternative tanker om liv, mad og sundhed.
Bliver vi dummere af at bruge Google?
Udgivet den 6. januar 2014/ skrevet af Natasa Stajic
Danmark er en af de førende lande i verden når det gælder opkobling på internet.
Ifølge Danmarks Statistik er andelen af 16-74 årige med adgang til internet i husstanden
i 2011 steget til 92 procent og 78 procent af aldersgruppen anvender internettet dagligt. De
personer, der ikke har adgang til internet i husstanden og ikke bruger det, er typisk enlige ældre. I international sammenhæng er udbredelsen af internet i Danmark kun svagt overgået af Sverige, Norge og Holland inden for Europas grænser. (kilde)
Har dette konsekvenser for hvordan vi finder og bearbejder informationer? Ved at bruge smartphones er de fleste online det meste af tiden. Når vi har brug for information, kan vi bare google svaret. Det er, som at have en ekstern hukommelseslager. Gør dette noget ved vores hjerne og vores egen evne til at huske, tænke og problemløse?
Mange har overvejet disse spørgsmål og mange undersøgelser er i gang, hvis mål er at finde hvordan brug af internet påvirker os. En interessant artikel beskriver den mulige problem, som kan udspringe af overdreven brug af internet. Vores koncentration bliver være. Mere præcist, det bliver svære for os at fordybe os i stoffet, og i stedet for springer vi fra information til information, fra kilde til kilde, vi surfer på internettet.
Vores tid er den nye oplysningstid, men endnu mere vil jeg betegne det som meningssøgende tid. Det er som om vi er sultne for informationer, som vi tit sluger uden egentligt at tænke over dem. Dette er helt normalt, taget i betragtning den konstante bombardement af vores sanser når vi er online.
Oplysningen har sine gode sider også.Internettet giver os muligheden til hurtigt og nemt at skaffe informationer og læse det stof, som interesserer os. Verdens litteratur er blevet nemt tilgængelig og på youtube kan vi se forelæsninger af mange prominente mennesker, forfattere, videnskabsfolk, men også af mennesker, som gerne vil viderebringe oplysningen til masserne. Det at tænke selv, det at påtage sig ansvaret for egne handlinger er udfordringen, for man kan risikere at drukne i informationsmængden.
Vores mentale verden er ved at blive påvirket af internettet. Dette er en udvikling, som allerede er i gang, og som vi skal lære at leve med, ser det ud til. Det, vi kan gøre er at omfavne fordelene og betragte internet som et netværk, som forbinder os, og som kan give os uanede muligheder til at forstå hvem vi er og hvorfor vi er her.
Du kan læse artiklen her.